Корпорація МЕРЕЖА
Інф. бюлетень від 27.07.2022р.

 

27.07.2022 – 02.08.2022

 

КЕРІВНИКОВІ

 

1. Трудові відносини з фрілансерами офіційно врегулюють

Робота з нефіксованим робочим часом та на непостійній основі набирає актуальності із шаленим темпом. Це питання стало особливо важливе за часів карантину, однак сумні реалії 2022 року та воєнного часу повернули популярність даної роботи.

18 липня Верховна Рада прийняла проєкт Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання деяких нестандартних форм зайнятості" від 25.02.2021 р. № 5161, яким урегулювано роботу фрілансерів.

 

Метою є врегулювання питання нестандартних форм зайнятості для осіб, які виконують роботу на непостійній основі, забезпечення гнучкості у виборі організації трудових відносин, посилення мобільності працівника під час реалізації права на працю.

Законом запроваджено особливу форму трудового договору – трудовий договір із нефіксованим робочим часом, який запроваджено як альтернативу до договору цивільно-правового характеру. За таким договором працівник зможе поєднувати легальну роботу в кількох роботодавців і матиме базові соціальні гарантії (забезпечення лікарняними, відпустками, достатнім рівнем зарплати).

Роботодавець не може забороняти чи створювати перешкоди працівникові, який виконує роботу на підставі трудового договору з нефіксованим робочим часом, виконувати роботу за іншим трудовим договором в іншого роботодавця.

Заробітна плата підлягає виплаті за фактично відпрацьований час або за фактично виконану роботу. Мінімальна тривалість робочого часу протягом календарного місяця за таким договором становитиме  32 години.

Більш детально читайте в матеріалі видання ЮРИСТ&ЗАКОН від 21.07.2022

Продукт

ІПС: Законопроєкти; ІПС: Законодавство; ЮРИСТ І ЗАКОН

Підстави

проєкт Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання деяких нестандартних форм зайнятості" від 25.02.2021 р. № 5161

https://ips.ligazakon.net/document/JI04479I

 

Трудові відносини з фрілансерами офіційно врегулюють

https://uz.ligazakon.net/#/articles/EA015895

Сфера бізнесу

Усі

 

Розмір бізнесу

Усі

 

 

 

2. Спрощено регулювання трудових відносин

Законопроєкт № 5371 щодо спрощення регулювання трудових відносин у сфері малого і середнього підприємництва та зменшення адміністративного навантаження на підприємницьку діяльність ухвалений 19.07.2022.

Запроваджено спрощений режим регулювання трудових відносин із можливістю на розсуд роботодавця та працівника вносити до трудового договору:

  • положення щодо умов дострокового розірвання договору,
  • системи оплати праці, норм праці, розміру заробітної плати, надбавок, доплат, премій, винагород,
  • норм робочого часу та відпочинку,
  • тривалості щотижневого відпочинку та інших прав і гарантій, визначених КЗпП.

Договірний режим регулювання трудових відносин підлягає застосуванню до трудових відносин, що виникають між працівником і роботодавцем, який є суб’єктом малого або середнього підприємництва, відповідно до закону, з кількістю працівників за звітний період (календарний рік) не більш як 250 осіб, а також між роботодавцем і працівником, розмір заробітної плати якого становить на місяць понад 8 розмірів мінімальних зарплат, установлених законом.

Спрощений режим можна застосовувати лише на добровільних засадах.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, і діятиме протягом воєнного стану.  

Продукт

ІПС: Законопроєкти;

Підстави

Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо спрощення регулювання трудових відносин у сфері малого і середнього підприємництва та зменшення адміністративного навантаження на підприємницьку діяльність

ПРОЕКТ ЗАКОНУ УКРАЇНИ від 09.04.2021 р. N 5371

https://ips.ligazakon.net/document/JI04876I

Сфера бізнесу

Усі

 

Розмір бізнесу

Усі

 

 

 

3. Маркування продукції шляхом нанесення QR-коду

Під час війни деякі виробники та імпортери стикнулися з неможливістю маркування продукції українською мовою. Задля того, щоб не допустити дефіциту товарів, Уряд дозволив реалізацію товарів без такого маркування на час дії воєнного стану.

Натомість у законопроєкті № 7497, який зареєстровано у ВРУ,  запропоновано маркування продукції здійснювати шляхом нанесення QR-коду. Цю ініціативу підтримав бізнес. QR-код може зберігати великі обсяги інформації, водночас друкарський розмір цього коду може бути дуже маленький, а зчитуватися він може в будь-якому напрямку. Це дасть змогу спростити доступ споживача до інформації про продукцію та диджиталізувати бізнес-процеси.

На цей час дія законопроєкту поширюється на маркування нехарчової продукції, однак, на думку експертів, її можна було б розширити й на харчову продукцію та алкогольні напої, що може істотно допомогти бізнесу в умовах надзвичайного чи воєнного стану.

До того ж було б доречно передбачити можливість зазначати QR-коди й на цінниках у магазинах, щоб заощадити кошти та місце на пакуванні.

Продукт

ІПС: Законопроєкти;

Підстави

ПРОЕКТ ЗАКОНУ УКРАЇНИвід 28.06.2022 р. N 7497Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо маркування продукції шляхом нанесення QR-коду

https://ips.ligazakon.net/document/JI07617I

Сфера бізнесу

Усі

 

Розмір бізнесу

Усі

 

 

 

 

 

 

БУХГАЛТЕРОВІ

 

4. "Оптимізовано" трудові відносини

19 липня 2022 року набули чинності чергові зміни, унесені до КЗпП й інших законодавчих актів щодо регулювання трудових відносин. За час воєнного стану такі зміни вже вносяться вшосте. Цього разу – Законом № 2352. Так, зокрема, припинено збереження середнього заробітку за мобілізованими працівниками, запроваджено нові підстави для звільнення працівників з'явилося визначення поняття "сумісництво", яке відтепер є загальним як для державної, так і для приватної сфери діяльності тощо.

Розлогіше увесь аналіз новацій - у  статті видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН

 

Продукт

ІПС: Законодавство;БУХГАЛТЕР&ЗАКОН

 

Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин" від 01.07.2022 р. № 2352-IX.

https://ips.ligazakon.net/document/t222352

 

 

"Оптимізація" трудових відносин: чергові зміни до КЗпП й інших законів

https://ips.ligazakon.net/document/reader/BZ013955

 

Сфера бізнесу

Усі

 

Розмір бізнесу

Усі

 

 

5. Звільнення за прогул у період воєнного часу

Роботодавець має право звільняти працівника, який не з'явився на роботу. Трудовий договір (зокрема й строковий) з працівником може бути розірваний роботодавцем за прогул (у т. ч. через відсутність на роботі понад 3 годин протягом робочого дня) без поважних причин (п. 4 ч. 1 ст. 40 КЗпП).

Проте в разі недотримання роботодавцем вимог законодавства щодо звільнення працівника той може звернутися до суду та поновитися на роботі. І запровадження воєнного стану не змінює вимог трудового законодавства, визначених у КЗпП, щодо цього питання.

Розлогіше на цю тему – стаття видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

 

Продукт

БУХГАЛТЕР&ЗАКОН

Підстави

Звільнення за прогул у період воєнного часу: які особливості врахувати

https://ips.ligazakon.net/document/reader/BZ013954

 

Сфера бізнесу

Усі

 

Розмір бізнесу

усі

 

 

6.Доступна автоматична онлайн реєстрацію ФОП та створення ТОВ без участі держреєстратора

Починаючи із 16.07.2022 року діє Порядок № 2933/5/66.

Тепер без участі держреєстратора, в автоматичному режимі можуть проводитися такі реєстраційні дії:

  • держреєстрація ФОП;
  • держреєстрація змін до відомостей про ФОП, що містяться в ЄДР (крім змін до реєстраційного номеру облікової картки платника податків, даних паспорта громадянина України);
  • держреєстрація припинення підприємницької діяльності ФОП за її рішенням;
  • держреєстрація створення ТОВ, що діє на підставі модельного статуту, засновниками та кінцевими бенефіціарними власниками якого є громадяни України, яким присвоєно реєстраційний номер облікової картки платника податків та унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі.

Заява формує заявник на Порталі Дія після проходження ним ідентифікації та автентифікації з використанням інтегрованої системи електронної ідентифікації, електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису та/або інших засобів ідентифікації, які дають змогу однозначно встановлювати особу заявника. Там же на Порталі Дія заявник сплачує адміністративний збір.

Програмне забезпечення Єдиного державного реєстру здійснить:

  • держреєстрацію в автоматичному режимі без участі держреєстратора шляхом внесення відповідного запису до ЄДР;
  • генерування в автоматичному режимі коду доступу до результатів надання електронної публічної послуги з державної реєстрації з подальшим його надісланням до Порталу Дія для забезпечення відповідного доступу заявника.

Продукт

ІПС: Законодавство

Підстави

Порядок надання електронних публічних послуг у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців у автоматичному режимі, який затверджений наказом Мін'юсту від 14.07.2022 р. № 2933/5/66 

https://ips.ligazakon.net/document/RE38116

 

Сфера бізнесу

Усі

 

Розмір бізнесу

малий

 

 

ЮРИСТОВІ

 

7. Дерегуляція провадження господарської діяльності у період воєнного стану"

Державна регуляторна служба роз'яснила особливості подання декларації про провадження господарської діяльності.

У період воєнного стану право на провадження господарської діяльності може набуватися суб'єктами господарювання на підставі подання декларації про провадження господарської діяльності, без отримання документів дозвільного характеру.

Декларація може бути подана за вибором суб'єкта господарювання незалежно від задекларованого (зареєстрованого) місцезнаходження (місця проживання), місця провадження господарської діяльності або місцезнаходження відповідного об'єкта:

  • в електронній формі – через Єдиний державний вебпортал електронних послуг, зокрема засобами мобільного додатка Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (далі – Портал Дія) (у разі подання декларації фізичною особою – підприємцем).

Посилання для подання декларації через Портал Дія – https://diia.gov.ua/services/yedeklaraciya;

  • у паперовій формі – через центр надання адміністративних послуг із подальшим переданням дозвільним органам та суб'єктам надання публічних (електронних публічних) послуг засобами Порталу Дія. Після внесення інформації до Порталу Дія декларацію повертають заявнику.

 

Продукт

ІПС: Законодавство

Підстави

Роз'яснення від 13.07.2022 ,

«Щодо подання декларації про провадження господарської діяльності у період воєнного стану»

https://ips.ligazakon.net/document/DP6590

Сфера бізнесу

Усі

 

               

8. Реструктуризація боргів

Останнім часом економіка країни стикнулась зі значними труднощами – починаючи з COVID-обмежень і закінчуючи воєнними діями. Услід за економікою страждають звичайні бізнес і люди, які втратили роботу чи не мають можливості виконати взяті на себе зобов'язання.

 

У таких умовах активно використовують кредитування як фінансовий інструмент для покриття нагальних потреб та збереження статус-кво чи інвестування в розвиток. Проте, на жаль, не завжди правильно оцінюють власні можливості, що спричинює безліч проблем.

За порушення зобов'язань за кредитним договором для позичальників (боржників) настає відповідальність, яка має здебільшого фінансову природу. Тобто окрім обов'язку повернути отриману суму кредиту, сплатити відсотки за кредитом та інші обов'язкові платежі, зазначені в договорі, позичальник (боржник) нестиме додаткові витрати.

 

Класичним видом відповідальності боржника є обов'язок повернути борг з урахуванням установленого індексу інфляції за весь час прострочення та 3 % річних, які нараховують за весь час прострочення. Варто мати на увазі, що розмір відсотків може бути й більшим, якщо про це є домовленість у кредитному договорі.

 

Умовами договору може бути встановлено нарахування неустойки на суму простроченої заборгованості. Крім того, не варто забувати і про безумовний обов'язок боржника відшкодувати збитки свого кредитора, якщо останній зможе їх довести.

Більш детально читайте в матеріалі видання ЮРИСТ&ЗАКОН від 21.07.2022

Як шукати в продукті/модулі

ЮРИСТ&ЗАКОН

Пошук за іменем файла

ЕА015886

ЕА015886

ЕА015881

ЕА015882

ЕА015884

ЕА015885

Реструктуризація боргів

Як працюють банки в умовах воєнного стану 

Військові облігації внутрішньої державної позики 

Мікрокредитування в умовах воєнного стану 

Обслуговування споживчих кредитів під час війни 

Стягнення заборгованості в умовах воєнного стану: окремі питання аліментних і житлово-комунальних відносин 

Сфера бізнесу

Усі

 

Розмір бізнесу

Усі

 

 

 

9. Ненадання первинної документації при перевірці ДПС прирівнюється до її відсутності: позиція ВС

Обов`язок платника податків зберігати документи на підтвердження задекларованих показників податкового обліку й надавати їх під час перевірки контролюючому органу кореспондує з компетенцією контролюючого органу здійснювати перевірку на підставі документів. Ненадання платником податків таких документів прирівнюється нормами пункту 44.6 статті 44 ПК до їх відсутності.

Такий висновок сформував Касаційний адміністративний суд Верховного Суду у постанові від 01.06.2022 року у справі № 280/597/19 .

 

Продукт

VERDICTUM

Підстави

Постанова від 01.06.2022 № 280/597/19 Верховний Суд. Касаційний адміністративний суд

https://verdictum.ligazakon.net/document/104580163

 

Сфера бізнесу

Усі

 

 

СУДОВА ПРАКТИКА

 

Щодо скасування податкового повідомлення-рішення на підставі недотримання строків його надіслання 

Недотримання контролюючим органом встановлених строків надіслання податкового повідомлення-рішення не є підставою для припинення податкового обов'язку платника податку з транспортного податку.

https://ips.ligazakon.net/document/VSP07794

 

Щодо правової природи договорів транспортування природного газу

Договори транспортування природного газу за своєю правовою природою є договорами про надання послуг, а не  договорами перевезення вантажу.

https://ips.ligazakon.net/document/VSP07795

 

Щодо вирішення іпотечних спорів під час дії воєнного стану

Рішення про звернення стягнення на предмет іпотеки воєнний стан в Україні триває, виконання рішення суду зупиняється на період дії в Україні воєнного, надзвичайного стану та у тридцятиденний строк після його припинення або скасування.

https://ips.ligazakon.net/document/VSP07771

 

Щодо стягненню витрат на допомогу адвоката під час закриття апеляційного провадження

У випадку закриття апеляційного провадження відсутні будь-які обставини, які б унеможливлювали або нівелювали загальний принцип відшкодування судових витрат сторони, на користь якої ухвалене судове рішення.

https://ips.ligazakon.net/document/VSP07709

 

Щодо оскарження ухвали суду про застосування примусових заходів медичного характеру

Особа, щодо якої вирішувалося питання про застосування примусових заходів медичного характеру, має право особисто подавати апеляційну скаргу на судове рішення, ухвалене в порядку, передбаченому гл. 39 КПК, незважаючи на те, що участь захисника в такому провадженні є обов'язковою.

https://ips.ligazakon.net/document/VSP07674?