Корпорація МЕРЕЖА
Інф. бюлетень від 29.11.2021р.

 

29.11.2021 – 06.12.2021

 

КЕРІВНИКОВІ

 

1. Опубліковано Закон щодо посилення кримінальної відповідальності за ухилення від сплати податків

Опубліковано Закон № 1888-IX «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо запровадження діяльності Бюро економічної безпеки України та пов'язаного з цим удосконалення роботи деяких державних правоохоронних органів». 

Документом передбачено посилення кримінальної відповідальності за ухилення від сплати податків та зборів. Відповідно до змін, що вносяться до ККУ умисне ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), що входять в систему оподаткування, введених у встановленому законом порядку, вчинене службовою особою підприємства, установи, організації, незалежно від форми власності або особою, що займається підприємницькою діяльністю без створення юридичної особи чи будь-якою іншою особою, яка зобов'язана їх сплачувати, якщо ці діяння призвели до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів у значних розмірах, - карається штрафом від 5000 до 10000 нмдг з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого.

Як шукати в продукті/модулі

ІПС:Загальне законодавство

Пошук за іменем файла

t211888

 

 

 

 

 

 

KR091493

 

 

SI080197

 

EA014728

 

TO001446

Закон України від 17.11.2021 № 1888-IX,

«Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо запровадження діяльності Бюро економічної безпеки України та пов'язаного з цим удосконалення роботи деяких державних правоохоронних органів»

Розпорядження від 08.12.2009 № 1493-р,

«Про внесення змін до розпорядження Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2008 р. N 326»

Відповідальність (штрафні санкції) за порушення законодавства про рекламу

Святе місце порожнє не буде, або Про БЕБ

Стаття від 13.04.2021 ,

«Бюро економічної безпеки України: тиск на бізнес чи правоохоронна аналітика?»

Сфера бізнесу

 

Усі

Розмір бізнесу

 

Усі

 

 

2. Затверджено План комплексних перевірок бізнесу на 2022 рік

Державна регуляторна служба України затвердила План здійснення комплексних заходів державного нагляду на 2022 рік.

Механізм участі ДРС у заходах державного нагляду визначено постановою Кабміну від 24 травня 2017 р. № 388.

Уповноважені представники ДРС під час перевірок мають право:

  • одержувати від посадових осіб органу (органів) державного нагляду (контролю) та суб'єктів господарювання інформацію, довідки, копії документів, скарг, матеріалів, відомості щодо здійснення заходів державного нагляду (контролю);
  • вимагати від посадових осіб органу (органів) державного нагляду (контролю) зупинення дій, які порушують вимоги законодавства, та усунення вже вчинених порушень;
  • складати протоколи про адміністративні правопорушення у випадках, передбачених законом.

 

Як шукати в продукті/модулі

ІПС: Законодавство

ІПС: Мистецтво оборони

Пошук за іменем файла

kp170388

 

 

t070877

 

dp6224

 

xxl00306

Про затвердження порядків участі Державної регуляторної служби та Міністерства економіки у заходах державного нагляду (контролю)

Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності

Про затвердження Плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) на 2022 рік

План здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) органів державного нагляду (контролю) на 2022 рік

Сфера бізнесу

 

Усі

Розмір бізнесу

 

Усі

 

 

БУХГАЛТЕРОВІ

 

3. До 1 грудня потрібно подати списки допризовників у військкомати

До 1 грудня 2021 року підприємства (установи, організації), де працюють юнаки призовного віку, повинні подати до районних (міських) військкоматів списки громадян, які підлягають приписці до призовних дільниць. Обов'язок подавати списки громадян, які підлягають приписці до призовних дільниць, передбачено ч. 5 ст. 14 Закону № 2232 та п. 37 Порядку № 921. Подають  списки щорічно за формою, наведеною в додатку 3 до Порядку № 921.

 

Відповідно до ч. 3 ст. 14 Закону № 2232 до призовних дільниць щороку протягом січня – березня приписуються допризовники, яким у рік приписки виповнюється 17 років. Тож до списків, які необхідно подати до 1 грудня 2021 року, потрібно внести всіх осіб призовного віку 2005 року народження. Звісно, за відсутності таких працівників подавати список до військкомату не потрібно.

 

Розлогіше про це у матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Зі зразком заповнення списку громадян, які підлягають приписці до призовних дільниць, можна ознайомитися в матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН "Списки допризовників: подаємо до 1 грудня у військкомати".

 

Як шукати в продукті/модулі

 ІПС: Законодавство; БУХГАЛТЕР&ЗАКОН

Пошук за іменем файла

Т223200

 

 

КР160921

 

BZ013395

 

BZ0112048

 

Закон України "Про військовий обов'язок і військову службу" від 25.03.92 р. № 2232-XII

Порядок організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов'язаних, затверджений постановою Кабміну від 07.12.2016 р. № 921

Списки призовників до військкоматів: термін подання – до 1 грудня 2021 року

Списки допризовників: подаємо до 1 грудня у військкомати

Пошук одним рядком

допризовники

Сфера бізнесу

 

Усі

Розмір бізнесу

 

Усі

 

 

4. Індекс інфляції жовтня 2021 складає 100,9% 

В Держстаті повідомили, що інфляція на споживчому ринку в жовтні 2021 року порівняно із вереснем 2021 року становила 0,9%, а з початку року - 8,5%. 

Таким чином, ІСЦ у жовтні 2021 року складає 100,9%. 

Нагадаємо: індексацію проводять тоді, коли індекс споживчих цін перевищив поріг індексації, який із 01.01.2016 становить 103 %.  

Зазначимо, що з урахуванням жовтневого індексу потрібно індексувати грудневу заробітну плату в межах нового прожиткового мінімуму, а саме 2481,00 грн. 

Довідники для індексації заробітної плати та розрахунку компенсації з урахуванням нового індексу інфляції вже доступні в модулі ДОВІДНИКИ.  

Докладніше про порядок індексації грошових доходів громадян можна дізнатись із ситуації "Індексація заробітної плати: основні положення"

Розрахувати суму індексації допоможе КАЛЬКУЛЯТОР ІНДЕКСАЦІЇ 

Читайте також статтю  "Розмір індексації більший за суму підвищення: як обраховувати суму індексації"

 

Як шукати в продукті/модулі

 

ІПС:ДОВІДНИКИ, КАЛЬКУЛЯТОР ІНДЕКСАЦІЇ, СИТУАЦІЇ ДЛЯ БУХГАЛТЕРА; БУХГАЛТЕР&ЗАКОН

Пошук за іменем файла

 

 

 

 

 

 

SB080370

bz011601

Довідник для індексації заробітної плати

https://ips.ligazakon.net/document/view/SH202100

Довідник розрахунку компенсації

https://ips.ligazakon.net/document/view/SH000828

КАЛЬКУЛЯТОР ІНДЕКСАЦІЇ 

https://ips.ligazakon.net/calculator/zp 

Ситуація  "Індексація заробітної плати: основні положення"

Розмір індексації більший за суму підвищення: як обраховувати суму індексації

Пошук одним рядком

індексація

Сфера бізнесу

-

усі

Розмір бізнесу

 

усі

 

 

5. Організація роботи водіїв

10 грудня 2021 року  набирає чинності нова редакція Положення № 340 в частині, зокрема, обліку робочого часу, часу відпочинку тощо:

 

  • Уточнено, що змінна перерва - сумарна тривалість перерв за робочий день (зміну), період, протягом якого водій не керує автомобілем та не виконує іншої роботи і який використовується для відпочинку. У свою чергу робоча зміна - період роботи водія відповідно до графіка змінності, який може бути як безперервним, так і розділеним на частини.
  • Час, коли водій не зобов'язаний перебувати на робочому місці, але має залишатися на зв'язку, бути готовим відповісти на будь-який виклик, почати чи відновити рух або виконувати іншу роботу, також відносять до часу простоїв не з вини водія і включають до робочого часу водія.
  • Додана вимога, що тривалість періоду керування не може перевищувати 56 годин на тиждень та 90 годин протягом двох тижнів.
  • Уточнено, якщо нормальна тривалість робочого дня охоплює тривалі простої, очікування у транспортному засобі чи на робочому місці або якщо водію необхідно дати змогу доїхати до відповідного місця відпочинку, тривалість робочого дня (зміни) може бути збільшена до 12 годин за умови, що час керування протягом дня (зміни) не перевищує 10 годин, але не частіше ніж двічі на тиждень, та 9 годин в інші дні.
  • При підсумованому обліку робочого часу водіїв треба забезпечити наявність не менше ніж одного вихідного дня протягом тижня.
  • Вилучено норму, за якою час охорони транспорту з вантажем або без нього зараховується водію в розмірі 1/3 робочого часу.
  • Передбачено для водіїв автобусів, які здійснюють регулярні пасажирські перевезення, за їх згодою можливість встановити робочий день з розподілом зміни на дві частини за умови, що тривалість цих частин не перевищує 4 години 30 хвилин з урахуванням часу, необхідного для повернення на місце стоянки.
  • Вилучено норму, за якою для водіїв транспорту, який здійснює перевезення великовагових, та (або) великогабаритних, та (або) небезпечних вантажів, змінний період керування, включаючи надурочні роботи, не повинен перевищувати 8 годин.
  • Додана умова, що водій має вказати на роздруківці тахографа характер і причину виникнення непередбачуваних обставин не пізніше ніж у момент прибуття до місця стоянки.
  • Уточнена норма, за якою водіям, яким установлено підсумований облік робочого часу, тривалість щоденного (міжзмінного) відпочинку в окремі періоди може бути зменшено до 9 послідовних годин протягом будь-якого 24-годинного періоду, але не частіше ніж тричі на тиждень, рахуючи від початку робочої зміни, при цьому робочий час протягом облікового періоду не повинен перевищувати норми робочого часу, установленої законодавством.
  • Встановлена вимога, що водії зберігають записи щодо режиму праці та відпочинку протягом робочої зміни та 28 днів з дня її закінчення.
  • Додана вимога, що, окрім індивідуальної контрольної книжки, водій повинен мати копію графіка змінності водіїв у разі, коли транспорт не обладнаний тахографом.
  • Маємо нову вимогу, що при тимчасовій непрацездатності водія чи перебування його у відпустці, а також якщо водій не здійснював перевезення пасажирів чи/та вантажів, перевізник може заповнювати бланк підтвердження діяльності. Водії зберігають бланк підтвердження діяльності протягом робочої зміни та 28 днів з дня її закінчення. Перевізники зберігають бланк підтвердження діяльності протягом 12 місяців. Також затверджено форму бланку підтвердження діяльності.

Корисними будуть наведені нижче статті видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

А тему тижня сервісу ІНТЕРБУХ 29 листопада буде повністю присвячено роботі водіїв, причому не лише в частині організації чи оплати праці, а й щодо використання орендованого авто чи медоглядів водіїв.

 

Як шукати в продукті/модулі

БУХГАЛТЕР&ЗАКОН; ІНТЕРБУХ

Пошук за іменем файла

re18106

 

 

BZ013393

BZ013394

Положення про робочий час і час відпочинку водіїв колісних транспортних засобів, затверджений наказом Мінтрансу України від 07.06.2010 р. № 340

Робота водіїв: важливі організаційні особливості

Відрядження чи роз'їзний характер роботи: що обрати для водія

 

Пошук одним рядком

 

водії

Сфера бізнесу

 

усі

Розмір бізнесу

 

Усі

 

 

ЮРИСТОВІ

 

6. Оскарження ухвали суду першої інстанції про збільшення розміру (уточнення) позовних вимог

Статтею 353 ЦПК України визначено вичерпний перелік ухвал суду першої інстанції, які підлягають апеляційному оскарженню окремо від рішення суду, та не передбачено можливості такого оскарження ухвали суду першої інстанції про відмову у прийнятті до розгляду заяви про збільшення розміру позовних вимог.

У постанові № 177/1251/18,61-19172св20 Верховний Суд розглядає нюанси оскарження ухвали суду першої інстанції про збільшення розміру (уточнення) позовних вимог, що подана вже в процесі судового розгляду справи.

Апеляційний суд відмовив у задоволенні заяви посилаючись на те, що заява про збільшення позовних вимог подана після закінчення підготовчого засідання у справі. Заявник оскаржує ухвалу апеляційного суду в касаційному порядку. Проте ВС відмовляє в задоволенні касаційної скарги, зазначаючи, що згідно з пунктом 1 частини першої статті 358 ЦПК України суд апеляційної інстанції відмовляє у відкритті апеляційного провадження у справі, якщо апеляційну скаргу подано на судове рішення, що не підлягає апеляційному оскарженню.

Тобто, апеляційний суд з дотриманням вимог процесуального права дійшов обґрунтованого висновку про відмову у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою, оскільки ухвала суду першої інстанції про відмову у прийнятті заяви про збільшення розміру позовних вимог відповідно до положень ЦПК України не входить до переліку ухвал, визначеного статтею 353 ЦПК України, на які можуть бути подані скарги окремо від рішення суду.

 

Як шукати в продукті/модулі

ІПС:Загальне законодавство

Пошук за іменем файла

c020339

Постанова від 08.04.2021 № 177/1251/18,61-19172св20,

«Верховний Суд. Касаційний цивільний суд»

Сфера бізнесу

 

Усі

Розмір бізнесу

 

Усі

 

 

7. Закон про олігархів або деолігархізацію

Закон про олігархів або деолігархізацію- Закон України "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" № 1780-IX, наразі є чи не найодіознішим законом, після, хіба що, так званого "антиколомойського" (проєкту Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань функціонування банківської системи").

Законодавча ініціатива антиолігархічного Закону належить Президенту України Зеленському Володимиру Олександровичу, проєкт якого було передано до Верховної Ради України 2 червня 2021 року як невідкладний.

 

23 вересня 2021 року Закон було прийнято, він набрав чинності 7 листопада 2021 року, при цьому слід зазначити, що введення Закону в дію відбудеться аж 7 травня наступного року, його дія обмежена в часі десятьма роками, тобто він утратить чинність 7 травня 2032 року.

Детально про суть та зміст Закону, про недоліки та переваги читайте в матеріалі видання ЮРИСТ&ЗАКОН від 18.11.2021

 

Як шукати в продукті/модулі

ІПС:Загальне законодавство

ЮРИСТ&ЗАКОН

Пошук за іменем файла

Т211780

 

 

ЕА015272

EA015266

Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)"

Закон про олігархів або деолігархізацію

Закон про олігархів. Що це та навіщо

Сфера бізнесу

 

Усі

Розмір бізнесу

 

Усі

 

 

СУДОВА ПРАКТИКА

 

Щодо продажу з публічних торгів частки боржника у спільному майні, яка не виділена в натурі

До переліку майна боржника, на яке може бути звернено стягнення шляхом його продажу з електронних торгів, відноситься і частка у нерухомому майні боржника, визначена у встановленому законом порядку як окремий самостійний об'єкт власності. 

https://verdictum.ligazakon.net/document/101211415

 

Щодо зміни черговості одержання спадкоємцями за законом права на спадкування

За змістом ч. 2 ст. 1259 ЦК України фізична особа, яка є спадкоємцем за законом наступних черг, може за рішенням суду одержати право на спадкування разом із спадкоємцями тієї черги, яка має право на спадкування, за умови, що вона протягом тривалого часу опікувалася, матеріально забезпечувала, надавала іншу допомогу спадкодавцеві, який через похилий вік, тяжку хворобу або каліцтво був у безпорадному стані.

Для задоволення позову щодо зміни черговості одержання спадкоємцями за законом права на спадкування необхідна наявність всіх п'яти нижчезазначених обставин:

1) здійснення опіки над спадкодавцем; 

2) матеріальне забезпечення спадкодавця; 

3) надання допомоги спадкодавцеві, яка має матеріалізоване вираження - прибирання приміщення, приготування їжі, ремонт квартири; 

4) тривалий час здійснення дій, визначених у пунктах 1-3; 

5) безпорадний стан спадкодавця, тобто такий стан, під час якого особа неспроможна самостійно забезпечувати свої потреби, викликаний похилим віком, тяжкою хворобою або каліцтвом.

https://verdictum.ligazakon.net/document/100456741

 

Щодо віднесення несплачених податкових зобов'язань до податкового боргу

Самостійно нараховані платником податків суми податкових зобов'язань, а також грошові зобов'язання, визначені в податкових повідомленнях-рішеннях, які не були оскаржені в установленому законом порядку, є узгодженими податковими зобов'язаннями, які у зв'язку із несплатою у встановлені податковим законодавством терміни набувають статусу податкового боргу.

https://verdictum.ligazakon.net/document/101009922

 

Щодо звільнення з роботи за прогул

Визначальним для вирішення питання законності звільнення з роботи за прогул є не тільки встановлення самого факту відсутності працівника на роботі більше трьох годин протягом робочого дня, а й встановлення поважності причин відсутності. Основним критерієм віднесення причин відсутності працівника на роботі до поважних є наявність об'єктивних, незалежних від волі самого працівника обставин, які виключають вину працівника. 

https://verdictum.ligazakon.net/document/100956877

 

Правова позиція, Верховний Суд, Велика палата, від 10.11.2021 № 825/997/17

Про зобов'язання здійснити перерахунок та виплату грошової допомоги при звільненні з військової служби з урахуванням щомісячної додаткової грошової винагороди
https://ips.ligazakon.net/document/VSP06865?an=9&scop=15&fcop=356

Правова позиція, Верховний Суд, Касаційний адміністративний суд, від 03.11.2021 № 817/1911/17
«Щодо права члена фермерського господарства на отримання безоплатно у власність частину земельної ділянки, що перебуває у користуванні фермерського господарства»
https://ips.ligazakon.net/document/VSP06821?an=7&scop=0&fcop=82